Spagetti med kjøttsaus og grønnsaker

Gi hverdagsmiddagen et sunt og budsjettvennlig løft med denne enkle oppskriften. Ved å erstatte halvparten av karbonadedeigen med gulrot og løk, får du en rett rik på grønnsaker og smak, uten å tømme lommeboken. Server den gjerne med salat.
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 ss olje
  • 200 g karbonadedeig
  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 båt hvitløk
  • 1 boks finmost hermetiske tomater (passata)
  • 2 ts tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 400 g fullkornsspagetti

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk, skrell og kutt gulrot i små terninger. Finhakk hvitløk. 
  2. Brun karbonadedeigen i olje i en stekepanne i ett par minutter. Tilsett deretter løk, hvitløk og gulrotterningene og fres til løken er blank. 
  3. Tilsett deretter oregano og hell over en boks passata. Smak til med salt og pepper. La dette småkoke i 5-10 minutter. 
  4. Kok spaghetti eller annen pasta etter anvisning på pakken.
Mange karbonadedeiger er på 400 gram, du kan dele den i to og fryse ned resten til bruk senere. Eventuelt kan du lage dobbel mengde, og fryse ned, da har du rask middag en annen dag. 
Del på Facebook